Overname+Gosschalk+van+de+baan
Nieuws

Overname Gosschalk van de baan

VanDrie Group neemt exportslachterij Gosschalk niet over. Gosschalk heeft de stekker uit de samenwerking getrokken.

Op 30 januari 2023 maakten beide bedrijven bekend een intentieverklaring gesloten te hebben waarbij VanDrie Group een meerderheidsbelang in Gosschalk zou nemen. Het faillissement van een Deense afnemer van Gosschalk - en de grote financiële consequenties die dat heeft voor de exportslachterij uit Epe - hebben het perspectief op een overdracht van de aandelen doen verdwijnen.

VanDrie Group laat weten dat ze niet op het verzoek van Gosschalk is ingegaan om tijdens het overnameonderzoek - en voorafgaand aan de goedkeuring door de mededingingsautoriteit - extra financiële middelen te verstrekken aan het bedrijf. Wel financieel bijspringen zou zelfs gevolgen kunnen hebben voor het overnameproces. Voor Gosschalk was deze afweging van VanDrie Group reden om de intentieverklaring in te trekken.

Beide bedrijven zagen synergievoordelen en goede mogelijkheden om gezamenlijk de nodige ontwikkelingen bij Gosschalk vorm te geven. Beide bedrijven betreuren het stuk lopen van de samenwerking maar kijken met waardering terug op de persoonlijke samenwerking tussen vertegenwoordigers van beide bedrijven.

Gosschalk laat weten in een zeer vergevorderd stadium van onderhandeling te zijn met een nieuwe partij. In het belang van de continuïteit van Gosschalk is deze partij bereid de benodigde financiering te verzorgen, aldus de slachterij uit Epe.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
Meer weer