Overleg+met+ministerie+nog+zonder+resultaat
Nieuws

Overleg met ministerie nog zonder resultaat

Na drie eerdere bijeenkomsten op ambtelijk en ministerieel niveau, heeft dinsdag 3 december een vierde overleg plaatsgevonden tussen minister Schouten en het Landbouwcollectief. Tot resultaat heeft het overleg nog niet geleid.

De minister is nog in overleg met de provincies over de uitwerking van de stikstofplannen en vandaag, woensdag 4 december, wordt de Spoedwet Aanpak Stikstof behandeld in de Tweede Kamer, waarover donderdag 5 december wordt gestemd. Het Landbouwcollectief verwacht echter daadkracht van de minister nu er inmiddels bijna zeven maanden verstreken zijn na de uitspraak van de Raad van State, waarbij de PAS werd afgeschoten.

Volgens het collectief is er ondertussen veel tijd verloren gegaan, waarbij de landbouwsectoren maandenlang niet serieus zijn genomen en er ondoordachte kabinetsbesluiten zijn genomen waarop provincies nieuwe beleidskaders hebben gebaseerd. De eigen oplossing van het Landbouwcollectief biedt volgens de organisatie voldoende aanknopingspunten om snel tot oplossingen te komen.

Het Landbouwcollectief wil minder eiwit in de diervoeders opnemen, extra weidegang realiseren en mest aanlengen met water voordat het uitgereden worden. Het collectief verwacht van minister Schouten een snel akkoord op het plan.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    19° / 8°
    10 %
Meer weer