Orderportefeuilles+goed+gevuld+met+welzijnsvloeren
Nieuws

Orderportefeuilles goed gevuld met welzijnsvloeren

De leveranciers van welzijnsvloeren hebben goed gevulde orderportefeuilles nu de subsidie voor welzijnsvloeren op 1 oktober van start is gegaan.

Gebr. Van Beek (Topfloors) spreekt van een totaliteit aan aanvragen van 50.000 vierkante meter. Swaans Beton (ComfiFlor) laat weten 35.000 vierkante meter in portefeuille te hebben. De combinatie Den Boer Beton/Beerepoot (betonnen rooster met Groene Vlag-kap) zegt aanvragen te hebben gehad voor 24.000 vierkante meter. Wolff Stalinrichting (rubber mat) schat voor 15.000 vierkante meter offertes de deur uit te hebben gedaan.

Leveranciers van rubberen matten laten weten meer aanvragen van kalverhouders te krijgen met blanke kalveren. Hun zachte matten kunnen eenvoudig op de houten roosters bevestigd worden. Leveranciers van betonnen roosters zeggen meer aanvragen te krijgen vanuit rosékalverhouders en voor nieuwbouwprojecten.

Eén van hen laat weten dat er onder de rosékalverhouders meer ondernemers zijn de voor eigen risico de dieren houden en dus ook profiteren van eventuele voordelen in technisch resultaat. Vandaar dat deze kalverhouders eerder geneigd zijn te investeren in welzijnsvloeren, meent hij. Bij kalverhouders met een contract ligt die motivatie anders.

De leveranciers van welzijnsvloeren laten weten nog steeds aanvragen te krijgen. Tot 30 oktober 2018 kunnen kalverhouders een subsidieverzoek indienen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer