Oktober+voorbij%2C+eindejaarsrally+kan+beginnen
Nieuws

Oktober voorbij, eindejaarsrally kan beginnen

Oktober is achter de rug. Voor het kalfsvlees het signaal dat de eindejaarsrally kan beginnen.

De prijs van blank kalfsvlees is deze week stabiel gebleven op een niveau van 6,10 per kg. Er zijn relatief weinig slachtrijpe koppels beschikbaar in de belangrijkste Europese kalfsvleeslanden. Het sentiment in de markt is daardoor goed. In Frankrijk heeft dit al tot een verhoging geleid. Ook in Nederland zal er nog wat bijkomen bij de prijs van blank kalfsvlees nu de eindejaarverkopen voor de deur staan.


Jong rosés - voor levering komende week - worden verkocht voor prijzen tussen 5,10 en 5,15 per kg. Er ontstaat een krapte aan deze kalveren waardoor partijen al afspraken maken met kalverhouders voor koppels te leveren in november. Dit gaat tegen hogere prijzen dan de huidige 5,10-5,15.


Voor oud rosé zitten de meeste slachterijen op een prijs van 4,80 tot 4,85. Hier en daar wordt er nog een plus betaald, maar de markt van oud rosé heeft duidelijk last van een groot aanbod rund. De eindejaarrally zal dan ook meer voor blank en jong rosé gelden dan voor de categorie oud rosé, is de verwachting.


Starters zijn deze week wederom goedkoper geworden. Prijzen voor courante koppels liggen op 380 tot 385 euro per stuk. De nuchtere kalveren zijn echter in prijs gelijk gebleven. De vraag is goed waardoor verkopende partijen de prijs op niveau kunnen houden.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer