Nederlandse+stierkalveren+goedkoop
Nieuws

Nederlandse stierkalveren goedkoop

In vergelijking met andere Europese landen zijn stierkalveren in Nederland goedkoop. Zuid-Duitse melkveehouders krijgen de hoogste prijs.

Dat blijkt uit cijfers van het internationale onderzoeksnetwerk IFCN die door Verantwoorde Veehouderij zijn gepubliceerd. De cijfers over het jaar 2017 laten zien dat Zuid-Duitse melkveehouders gemiddeld 280 euro ontvangen voor hun stierkalveren. Veel bedrijven in dit gebied houden roodbonte Fleckvieh koeien. Poolse melkveehouders ontvingen dat jaar gemiddeld 270 euro per kalf.

Een gemiddeld Nederlands melkveebedrijf ontving ongeveer 85 euro voor een stierkalf. Binnen Europa kregen alleen Franse melkveehouders een tientje minder per stierkalf. Opgemerkt moet wel worden dat niet alle bedrijven in Duitsland en Polen deze hoge prijzen hebben gerealiseerd. Op de grotere melkveebedrijven in Noord- en Oost-Duitsland met meer dan 150, meestal zwartbonte, koeien lag de prijs voor stierkalveren meer in de buurt van de Nederlandse prijs.

Buiten Europa hebben stierkalveren een lage opbrengstprijs. In de VS is deze ongeveer vergelijkbaar met Nederland, maar in Australië en Nieuw-Zeeland brengt een stierkalf minder dan 30 euro op.

Bron: IFCN 2018

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer