Melkveehoudster+voor+CDA+in+Tweede+Kamer
Nieuws

Melkveehoudster voor CDA in Tweede Kamer

Melkveehoudster Eline Vedder wordt per 10 mei 2023 de opvolger van CDA-Tweede Kamerlid Jaco Geurts die waarnemend burgemeester wordt in Maasdriel.

Vedder runt samen met haar man een melkveebedrijf in het Drentse Ruinerwold. Ze is Statenlid in de provincie Drenthe en bestuurslid Melkveehoudeerij bij LTO Nederland. In het verleden heeft ze drie jaar zitting gehad in de ledenraad van FrieslandCampina en was ze vijf jaar werkzaam bij voedingsmiddelenmultinational Unilever.

In de Tweede Kamer gaat ze zich bezighouden met de gaswinning in Groningen, glastuinbouw, visserij en water en leefomgeving. Landbouwwoordvoerder van het CDA in de Tweede Kamer blijft Derk Boswijk.

De afgelopen jaren is er vaak een beroep op Vedder gedaan om in de media de stem te vertegenwoordigen van boeren. Ze geeft aan met 'een dosis nuchter Drents boerenverstand' in de Tweede Kamer plaats te nemen: "Een kans die ik met liefde en beide handen aangrijp. De stem van het Noorden, en de mensen op het platteland, is het eerste wat ik straks in mijn koffer stop."

Fotocredits: CDA

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
  • Zaterdag
    22° / 10°
    10 %
Meer weer