Leden+betrokken+bij+profielschets+nieuwe+voorzitter+LTO
Nieuws

Leden betrokken bij profielschets nieuwe voorzitter LTO

LTO-leden wordt gevraagd mee te denken over de profielschets van de nieuwe voorzitter van LTO Nederland. Zo krijgen leden inspraak in de eigenschappen en kwaliteiten waaraan de nieuwe voorzitter moet voldoen.

Om de benoeming professioneel te ondersteunen, wordt een externe begeleider aangesteld. LTO Nederland wil de nieuwe voorzitter na de Ledenraad van 10 november 2020 bekend maken.

Alle LTO-leden krijgen vóór de zomer de mogelijkheid zich uit te spreken over het gewenste profiel via een enquête. De profielschets die hieruit ontstaat is het vertrekpunt voor de selectie van kandidaten. Daarnaast worden diverse stakeholders, zowel in de politiek als in ketenverband, gevraagd aan te geven welk type voorzitter LTO Nederland nodig heeft.

Met de vastgestelde profielschets gaat de vertrouwenscommissie een sollicitatieprocedure in. De vertrouwenscommissie wordt samengesteld door het LTO-bestuur. De directeur van LTO Nederland fungeert daarbij als secretaris. Daarnaast wordt een begeleidingscommissie gevormd van zes personen uit de ledenraad om het proces te volgen en de vertrouwenscommissie te versterken. De vertrouwenscommissie voert de sollicitatiegesprekken met geselecteerde kandidaten. Het benoemingsproces is vertrouwelijk.

De vertrouwenscommissie stuurt na de gesprekken uiterlijk in oktober een vertrouwelijke aanbeveling aan de ledenraad. Deze raad bestaat in totaal 42 uit afgevaardigden van de regio’s (21) en vakgroepen (21). De ledenraad besluit over de voordracht.

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer