Lagere+prijs+blank+kalfsvlees+is+tegenvaller
Nieuws

Lagere prijs blank kalfsvlees is tegenvaller

Blank kalfsvlees heeft het onverwacht lastig waardoor de notering naar beneden wordt bijgesteld. Rosékalfsvlees staat er florissanter op.

Blank kalfsvlees is deze week 5 tot 10 cent per kg goedkoper geworden en brengt nu gemiddeld 5,55 tot 5,60 euro per kg op. Vooral in de horeca is er minder vraag. Dat betekent dat de prijs van de luxe delen onder druk staat. Hoewel dit signaal uit meerdere landen komt, is het vooral de lagere afzet naar Italië die de prijs in Nederland negatief beïnvloedt. De daling is een tegenvaller omdat de rondeduur in Nederland kort is en er gehoopt werd op een stabiele prijs in de maand januari.

In de markt van de rosés is het schrapen om de aantallen bij elkaar te krijgen. Zowel het aanbod jong als oud rosé is krap. Daar komt bij dat kalverhouders in een stijgende markt hun kalveren (vooral oud rosé) langer vasthouden om hun dieren tegen een hogere prijs te kunnen verkopen. Gezien de prijsdruk bij de blanke kalveren blijft jong rosé nagenoeg gelijk. Uitbetalingen liggen komende week tussen de 4,25 en 4,30 euro per kg.

Oud rosé maakt een flinke sprong omhoog. Door het wereldwijd tekort aan rundvlees, stijgen de prijzen. Veel vlees van de oude rosés wordt nu afgezet in dit segment tegen bijzonder goede vergoedingen. Komende week ligt de uitbetaling op een niveau van 4,15 tot 4,25 euro per kg. Starters maken daarbij een omgekeerde beweging. Omdat het aanbod van deze dieren toeneemt, daalt de prijs met gemiddeld 3 euro per stuk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

Meer weer