Laatste+10+miljoen+euro+voor+pilots+scenariostudies
Nieuws

Laatste 10 miljoen euro voor pilots scenariostudies

Landbouwminister Henk Staghouwer zal de laatste van de zes tranches van 10 miljoen euro definitief besteden aan initiatieven die aanhaken bij de scenariostudies.

De bewindsman zet het ingezette beleid van Carola Schouten voort. Zij had vorig jaar al dit voorstel gedaan nadat het onderzoek naar de scenariostudies openbaar werd gemaakt. De subsidieregeling voor het ontwikkelen van 'duurzamere alternatieven voor de huidige kalverketen' wordt binnenkort opengesteld.

In 2014 is de gekoppelde EU-steunmaatregel voor de kalverhouderij gestopt. Toenmalig LNV-staatssecretaris Sharon Dijksma heeft op aandringen van de Tweede Kamer een compensatieregeling toegezegd aan de kalversector van 10 miljoen euro per jaar gedurende zes jaar. Dit geld zou besteed moeten worden aan systeeminnovaties en doorontwikkeling van de huidige houderijconcepten.

Van dit geld zijn tot nu toe drie regelingen opgetuigd. Aan de kwaliteitsregeling Vitaal Kalf is 20,7 miljoen euro besteed. Aan twee investeringsregelingen (welzijnsvloeren en ammoniakreductie) is in totaal 21,4 miljoen euro besteed. Totaal komt dit neer op ruim 42 miljoen euro. Met name van de investeringsregeling in welzijnsvloeren hebben lang niet alle kalverhouders gebruik gemaakt van hun subsidietoekenning. Hierdoor blijft een deel van het geld onbenut.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer