LTO+stelt+ministerie+van+LNV+ultimatum+
Nieuws

LTO stelt ministerie van LNV ultimatum

LTO Nederland roept het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) op de inspanningen van de diverse sectoren binnen de land- en tuinbouw en de voorstellen die de landbouwsector eerder bij het ministerie heeft neergelegd, zeer serieus te nemen. Als dat niet gebeurt kan het ministerie niet meer als gesprekspartner worden beschouwd.

LTO Nederland constateert dat er grote zorgen zijn veel onzekerheid heerst over wat de voorgestelde maatregelen nu en in de toekomst concreet voor boeren en tuinders gaan betekenen. ‘Het draagvlak om in gezamenlijkheid te werken aan stikstofreductie en verduurzaming neemt door de halsstarrige en weinig coöperatieve houding van het ministerie snel af’, aldus de belangenbehartiger. De agrarische sector moet volgens LTO Nederland kunnen rekenen op een betrouwbare overheid die niet steeds nieuwe – soms tegenstrijdige – wetgeving opstapelt die een langetermijnkoers onmogelijk maakt.

De belangrijkste punten die LTO Nederland onverteerbaar vindt, zijn het koppelen van stikstof aan fosfaat- of dierrechten en het wegnemen van latente ruimte. Het innemen van dier/fosfaatrechten in relatie tot extern salderen heeft verstrekkende gevolgen voor reeds uitgevoerde investeringen en doorontwikkeling naar toekomstbestendige bedrijven. LTO Nederland blijft voorlopig nog in gesprek met het ministerie maar stopt met de gesprekken als de huidige lijn wordt doorgezet.

LTO Nederland wil dat het ministerie van LNV uiterlijk 1 november 2019 tegemoet komt aan de voorstellen. Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft alle overleg met LNV tot nader order al opgeschort.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer