LTO%3A+gedwongen+krimp+veestapel+onbespreekbaar+
Nieuws

LTO: gedwongen krimp veestapel onbespreekbaar

Een gedwongen krimp van de veestapel als oplossing voor het stikstofprobleem is onbespreekbaar en niet aan de orde, stelt LTO Nederland.

Dit laat de belangenbehartiger weten na aanleiding van het artikel het Algemeen Dagblad waarin de krant schrijft dat het verkleinen van de veestapel en de maximumsnelheid op wegen de speerpunten zouden zijn van het advies van de commissie-Remkes. Woensdag biedt oud-minister Remkes (VVD) het advies van zijn commissie aan aan het kabinet.

"Een generieke korting kan echt geen oplossing zijn om uit de stikstofimpasse komen", zegt voorzitter Marc Calon van LTO Nederland. LTO heeft ingezet op een gebiedsgerichte aanpak en het introduceren van een drempelwaarde. "Dat staat dus haaks op een eventuele gedwongen, generieke krimp', stelt de LTO-voorzitter."

Een woordvoerder van het ministerie van LNV heeft aan het Algemeen Dagblad laten weten het advies van de commissie-Remkes nog niet te kennen. Minister Schouten krijgt pas pal voor de presentatie het advies te zien. De commissie-Remkes wil niet reageren op het bericht in de krant.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
Meer weer