LTO+Noord+wil+uitstel+veehouderijslot+Groningen+
Nieuws

LTO Noord wil uitstel veehouderijslot Groningen

LTO Noord is verbolgen over het voornemen van Gedeputeerde Staten van Groningen om de intensieve veehouderijsectoren op slot te zetten.

Als het aan het provinciebestuur ligt, mogen veebedrijven met varkens, pluimvee of vleeskalveren vanaf 1 januari 2019 niet meer uitbreiden. Het besluit is extra wrang omdat deze sectoren in de provincie Groningen juist de afgelopen drie jaar werk hebben gemaakt van verduurzaming van de sectoren.

Gedeputeerde Staten van Groningen vinden dat ze met de maatregel uitvoering geven aan de Omgevingsvisie. Daarin is twee jaar geleden al besloten om de intensieve veehouderij in Groningen niet meer ruimte te geven.

LTO Noord gaat bij de Statenfracties een jaar uitstel bepleiten voor deze maatregel. Als het college het besluit toch handhaaft, wil LTO Noord een proefproces aanspannen. Aanstaande woensdag schuift een vertegenwoordiging van LTO Noord aan bij de Statenfracties om de diverse invalshoeken van de intensieve veehouderij in Groningen te bespreken.

LTO-bestuurder Alma den Hertog, zelf melkveehoudster, hoopt dat de fracties inzien dat dit niet de juiste weg is tot verduurzaming van deze sectoren. "Als in de toekomst retailers vragen om meer duurzaamheidsdoelen, dan zullen deze sectoren in Groningen niet in staat zijn hierin te investeren, omdat het economische model hiervoor gewoon ontbreekt."

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer