Let+op+juiste+leveranciersovereenkomst+bij+aanvraag+subsidie+welzijnsvloeren
Nieuws

Let op juiste leveranciersovereenkomst bij aanvraag subsidie welzijnsvloeren

Bij het aanvragen van subsidie voor welzijnsvloeren, dienen kalverhouders er goed op te letten dat de geoffreerde vloer dezelfde vloer is als in de leveranciersverklaring.

Alleen vloeren die voldoen aan de drie voorwaarden - indrukbare toplaag (getest), leefcomfort (getest) en hygiëne - mogen door de kalverhouder aangeschaft worden. In het leveranciersrapport (verplicht meegeleverd bij de offerteaanvraag) moet vervolgens staan dat de vloer uit de offerte voldoet aan de subsidievoorwaarden.

Wanneer de vloer in de offerte en de vloer in de leveranciersverklaring niet met elkaar overeenkomen, loopt de kalverhouder het risico de subsidie terug te moeten betalen wanneer de subsidieaanvraag later gecontroleerd wordt.

De subsidies voor welzijnsvloeren (en ook ammoniak reducerende apparaten) kan aangevraagd worden tot uiterlijk 30 oktober 2018 17.00 uur. De overheid heeft 15 miljoen euro beschikbaar gesteld (7,5 miljoen euro voor welzijnsvloeren en 7,5 miljoen euro voor ammoniakreducerende apparaten). Er geldt een maximale subsidie van 40 procent op de investering.

Kijk voor de voorwaarden op de site van RVO.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    21° / 10°
    10 %
  • Zondag
    24° / 10°
    20 %
  • Maandag
    23° / 13°
    30 %
Meer weer