Kalverhouder+met+studiebeurs+de+wereld+over
Nieuws

Kalverhouder met studiebeurs de wereld over

Kalverhouder Frank Mandersloot uit Renswoude heeft een Nuffield Scholarship toegewezen gekregen. Met deze studiebeurs gaat hij meerdere continenten bezoeken om te leren over agrarische bedrijfsontwikkeling, globale kringlopen en transport van levende dieren.

Dit scholarship duurt twee jaar en biedt voorlopers in de landbouw de kans zich internationaal te ontwikkelen om vervolgens de agrarische sector te stimuleren in ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie. Volgens Mandersloot zal hij zich gaandeweg zijn studie gaan concentreren op de globale kringlopen en het transport van levende dieren. “Deze twee onderwerpen liggen het dichtst bij ons kalver- en transportbedrijf. Ik zal zo veel mogelijk kennis vergaren en kijken of wij in Nederland zaken missen die we goed zouden kunnen toepassen.”

Tussentijds en aan het eind van zijn scholarship zal Mandersloot zijn bevindingen presenteren. Ook wil hij zelfstandig binnen de agrarische keten bijeenkomsten organiseren waarin hij zijn kennis deelt en samen met andere partijen zoekt naar nieuwe mogelijkheden en oplossingen. “In Nederland kijken we naar nationale kringlopen. Maar zo groot is de wereld niet. Ik wil kijken hoe we onze kringloop kunnen verbeteren met een internationale blik. Dat kan voor de kalversector nieuwe visies opleveren die ik graag wil delen.”

Mandersloot begint zijn reis in maart in Australië en vervolgens Nieuw-Zeeland waar de Nuffield scholars uit heel de wereld bij elkaar komen. Daarna start zijn Global Focus Programma en zal hij Azië, Afrika en Amerika bezoeken. Zijn bevindingen onderweg zal hij via internet delen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer