Hoop+op+openen+Franse+markt
Nieuws

Hoop op openen Franse markt

De prijs van blank kalfsvlees is deze week verder onder druk gekomen. Prijzen liggen tussen 4,05 en 4,10 euro per kg. Ofwel: -10 cent ten opzichte van vorige week.

De verlaging heeft niet zozeer te maken met het sluiten van de slachterijen van VanDrie Group deze week. Het merendeel van de geplande koppels is toch nog geslacht. Dankzij de kortere slachtweek vanwege Koningsdag zijn er niet veel kalveren naar komende week geschoven.

Wel zit het grote aanbod de markt nog steeds dwars. Er zijn eind 2020 meer kalveren opgezet dan de markt nu aan kan. Dit hoge aanbod houdt de komende zes weken nog aan. Veel hoop is gevestigd op de Franse markt waar de samenleving in stappen geopend wordt: op 19 mei wordt de avondklok uitgesteld tot 21.00 uur en openen de winkels, terrassen, musea, bioscopen en theaters. Op 9 juni gaat de avondklok naar 23.00 uur en op 30 juni verdwijnt de avondklok.

De rosés profiteren van de hoge prijzen van het rundvlees. Daarbij komt dat het aanbod de komende tijd wat af gaat nemen. Prijzen voor komende week liggen op 3,30 euro per kg. Voor de beste koppels loopt dat op naar maximaal 3,35. Starters worden duurder. Prijzen liggen tussen de 245 en 250 euro per stuk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer