Hogere+voeropname+met+korrels+dan+met+muesli%26%23039%3Bs
Nieuws

Hogere voeropname met korrels dan met muesli's

Hogeschool Südwestfalen in het Duitse Soest heeft het verschil in voeropname onderzocht tussen krachtvoerkorrels en muesli’s bij jongvee tijdens de melkperiode. Het blijkt dat krachtvoerkorrels voor een hogere voeropname zorgen dan muesli’s.

De jonge holsteinkalveren in dit praktijkonderzoek kregen melk via een automatisch voersysteem. De voeropname van krachtvoerkorrels en muesli’s van verschillende fabrikanten werden met elkaar vergeleken. In totaal werden drie proeven gedaan.

De kalveren werden gehuisvest in groepen van zes tot acht dieren van anderhalf tot zes weken oud. Zowel het verstrekte voer als het restvoer werd gewogen. Er waren grote verschillen in de voeropname van kalveren. De jongste kalveren aten gemiddeld 147 gram kalvervoer per dag met een variatie van 95 en 247 gram. De oudste kalveren aten dagelijks gemiddeld 2.390 gram met een variatie tussen 1.838 en 3.049 gram.

In alle proeven, ongeacht de leeftijd van de kalveren, werden meer pellets dan muesli’s gegeten. Van al het gegeten voer was ongeveer 64 procent kalverkorrels.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer