Directeur+jagersvereniging+nieuwe+voorman+COV
Nieuws

Directeur jagersvereniging nieuwe voorman COV

Laurens Hoedemaker is aangesteld als nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV).

Hij zal vanaf 1 mei 2021 de werkzaamheden van huidig voorzitter Jos Goebbels overnemen, die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Hoedemaker (50) is afgestudeerd dierenarts en sinds 1 juni 2014 directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Daarvoor was hij vanaf 2007 in dienst van het ministerie van LNV, waar hij tot 2014 als secretaris van de Raad voor Dierenaangelegenheden werkte.

Vice-voorzitter Henny Swinkels is blij met de komst van Hoedemaker als voorzitter: “Ik ken Laurens als een gedreven, integere en strategische belangenbehartiger met oog voor wat er leeft in de maatschappij en gevoel voor politieke verhoudingen.” Swinkels vindt de netwerken van Hoedemaker in de politiek, bij beleidsmakers en in het werkveld van groot belang voor de COV. Volgens Aldo van der Laan, vicevoorzitter van de VNV maken de veterinaire achtergrond en de Haagse werkervaring van Hoedemaker hem zeer geschikt voor de functie.

De COV behartigt de collectieve belangen van werkgevers in de Nederlandse vleessector, zowel nationaal als internationaal. De leden zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor circa 90 procent van de totale Nederlandse omzet van vlees. De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) behartigt de belangen van werkgevers in de Nederlandse vleeswarenindustrie.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer