Dier%2D+en+fosfaatrechten+geen+onderdeel+meer+van+stikstofregels
Nieuws

Dier- en fosfaatrechten geen onderdeel meer van stikstofregels

Het kabinet en het Interprovinciaal Overleg (IPO) zijn het eens geworden over eenduidige regels voor aanvragers van vergunningen. Dat schrijven de partijen in een verklaring.

De partijen laten weten dat ze het vrijdag 29 november eens zijn geworden over de houdbaarheid van vergunningen en eenduidigheid in regelgeving. Het doel is de natuur te helpen door de neerslag van stikstof te laten dalen en perspectief te bieden aan ondernemers die hun bedrijf willen uitbreiden.

Provincies en het Rijk hebben de afgelopen weken meerdere gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van alle door de stikstofproblematiek geraakte sectoren. Ook is gesproken over de juridische houdbaarheid van de beleidsregels, mede aan de hand van casussen uit diverse sectoren.

Op dit moment werken de provincies aan een herziening van de op 8 oktober ingegane beleidsregels. Deze zullen naar verwachting op 10 december door de colleges van Gedeputeerde Staten worden vastgesteld. In aanloop daarnaartoe communiceren provincies en het Rijk volgende week op hoofdlijnen over deze afspraken.

Dier- en fosfaatrechten zullen geen onderdeel meer uit maken van de beleidsregels. Het kabinet zal later een besluit nemen over de productierechten bij extern salderen. Tot die tijd is extern salderen met veehouderijbedrijven niet mogelijk


Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
  • Donderdag
    18° / 8°
    5 %
Meer weer