Denkavit+en+Dairy+Academy+starten+kalverpilot
Nieuws

Denkavit en Dairy Academy starten kalverpilot

Om samen kalveren beter tot waarde te brengen, starten Denkavit en Dairy Academy de pilot Programmakalf.

Dairy Academy is een exclusief kennisplatform voor melkveehouders die melk aan Royal A-ware leveren. Deelnemers aan de pilot krijgen de kalveren uitbetaald op basis van een transparante prijsopbouw gebaseerd op het gewicht en de groeipotentie van het kalf. Voor de geleverde kalveren ontvangen melkveehouders gegevens retour over classificatie bij ontvangst, vitaliteit, uitval gedurende de eerste weken en totaal eiwitgehalte in het bloed bij aankomst. Dit laatste geeft aan hoeveel specifieke antistoffen uit de biest daadwerkelijk opgenomen zijn door het kalf.

In de pilot werkt Denkavit samen met collecteurs van kalveren en verzamelcentra. Zij zijn de poortwachter in het proces om samen de gezondheid en kwaliteit van kalveren te verbeteren. Bovendien ontvangen melkveehouders kosteloos advies van Denkavit over jongveeopfok. De aanpak moet leiden tot een verdere verbetering van de kalveropfok op het melkveebedrijf, betere vaarskalveren, betere kalveren in de kalverhouderij en meer rendement in de gehele keten.

Denkavit heeft al ervaring met Programmakalf in Duitsland en Nederland. Door de gezamenlijke aanpak van kalverhouderij en melkveehouder zijn deze kalveren sterker en starten ze vlotter op op het kalverbedrijf. Dit komt de diergezondheid ten goede, waardoor het gebruik van antibiotica verder omlaag kan.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer