ChristenUnie+landbouw%2C+VVD+stikstof
Nieuws

ChristenUnie landbouw, VVD stikstof

Henk Staghouwer van ChristenUnie wordt de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. VVD levert met Christianne van der Wal de minister voor Natuur en Stikstof.

Henk Staghouwer (59) was van 2002 tot 2013 fractievoorzitter voor de ChristenUnie binnen Provinciale Staten van Groningen. Sinds april 2013 is hij gedeputeerde van Groningen. In zijn huidige portefeuille houdt hij zich bezig met Bovengrond (schade, versterken, governance), Landbouw en visserij, Natuur en landschap, Wadden en Waddenfonds, Internationalisering en Gebied Noord-Groningen (Het Hogeland, Eemsdelta).

ChristenUnie laat weten blij te zijn dat Staghouwer als ervaren bestuurder deze post op zich neemt. Hij zal de kringlooplandbouw van zijn voorganger en partijgenoot Carola Schouten voortzetten. Schouten gaat op haar beurt op het ministerie van Sociale Zaken aan de slag als minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Ook is ze namens ChristenUnie vicepremier in het nieuwe kabinet.

Christianne van der Wal (48) is sinds juni 2019 namens de VVD gedeputeerde in Gelderland. De Oldenzaalse is verantwoordelijk voor economie en innovatie, mobiliteit (exclusief openbaar vervoer), luchtvaart, gebiedsagenda Gelderse Corridor en FruitDelta, project Rail Terminal Gelderland en project Beter Bereikbaar Wageningen. De VVD'er begon haar politieke carrière als raadslid in de gemeente Harderwijk. Daar was ze van 2014 tot 2019 wethouder. In 2016 trad ze toe tot het hoofdbestuur van de VVD en werd in 2017 verkozen tot partijvoorzitter.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    20° / 12°
    60 %
Meer weer