Bezetting+varkensbedrijf+schokt+veehouders
Nieuws

Bezetting varkensbedrijf schokt veehouders

De bezetting van een varkensbedrijf in Boxtel schokt veehouders en iedereen die bij de veehouderij betrokken is.

Rond 12.00 uur vanmiddag zijn honderd activisten een varkensbedrijf in Boxtel binnengedrongen. Buiten zijn ook nog eens honderd activisten aanwezig. De activisten noemen zich Meat the Victims. Ze eisen dat ze beelden mogen maken van de dieren en zieke en gewonde dieren willen ze naar buiten brengen.

Om 22.00 uur maakten politie en ME een einde aan de bezetting. ZLTO en Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) waarschuwden veehouders afgelopen vrijdag al voor acties van activisten. In Amsterdam hielden ze namelijk een bijeenkomst met gelijkgestemden uit de rest van de wereld.

Minister Schouten noemt de bezetting onacceptabel. Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA) spreekt van ‘volstrekt ontoelaatbaar’. Hij heeft contact opgenomen met minister van Justitie Grapperhaus. Ook bereidt hij mondelinge vragen voor en gaat hij een debat aanvragen in de Tweede Kamer. Helma Lodders (VVD) laat weten dat ‘we dit niet kunnen tolereren’.

De betreffende varkenshouder is zeer aangedaan. Een groep van veertig boeren hield een tegenactie. Na intimidatie, bedreiging, inbraken, sabotage, lijkt met deze bezetting de maat vol voor veehouders. TeamAgro NL laat via Twitter weten dat dit zo niet langer duren kan en vraagt zich af hoe lang er nu al om actie gevraagd wordt tegen deze activisten.

Veehouders geven aan zich vogelvrij te voelen als dit in Nederland mogelijk is. LTO Nederland en POV merken dat het geduld bij hun achterban op is. LTO Nederland-voorzitter Marc Calon gaat deze week nog om tafel met de betrokken ministers om dierenactivisme te bespreken.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer