Aftrapbijeenkomst+Eveal+goed+bezocht
Nieuws

Aftrapbijeenkomst Eveal goed bezocht

Ruim honderdvijftig kalverhouders waren gisteren aanwezig in Pathé Ede bij de aftrapbijeenkomst over Eveal.

Tijdens deze avond vond uitleg plaats over de opzet van het project. Het doel van Eveal is de kalverhouder naar een hoger kennisniveau te brengen op het gebied van kalvergezondheid. Initiatiefnemers van het project zijn DAP Thewi, Universiteit Utrecht en LTO Nederland. Eveal is onafhankelijk van het type bedrijf, voerleverancier, integratie of dierenartsenpraktijk. Ondanks dat DAP Thewi aan de wieg staat van het project, wil ze andere dierenartsenpraktijken betrekken bij de uitvoering in de verschillende regio’s.

Eveal kan het best aangeduid worden als een nieuwe opleiding voor kalverhouders waarvan de kern bestaat uit acht modules die via internet te volgen zijn (een e-learning). Hiermee kunnen kalverhouders hun kennis op gebied van diergezondheid bijspijkeren. De eerste module met als thema ‘Het gezonde kalf’ is klaar en kan gevolgd worden. Elke drie á vier maanden komt een nieuwe module online. Elke module kost 50 euro.

Naast de online opleiding worden gedurende drie jaar in totaal veertien verschillende regionale bijeenkomsten gepland. De eerste aftrapbijeenkomst was donderdagavond in Ede. Woensdagavond 21 november vindt dezelfde bijeenkomst plaats in Oirschot. Dierenarts Jan Hulsen is spreker tijdens deze twee bijeenkomsten. In Ede hield hij zijn toehoorders voor om het begrip OZO te omarmen. Deze drie letters staan voor Onbegrepen Zaken die je Opvallen. De kunst is OZO’s te kunnen verklaren en daar naar te handelen. Hij ziet dit als een volgende stap in het gezondheidsmanagement op kalverbedrijven.

Hulsen geeft de aanwezige kalverhouders ook mee niet alleen te analyseren wat fout gaat maar ook te analyseren waarom iets goed gaat. Daar valt volgens hem zelfs nog meer van te leren.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer