Activisten+klagen+Denkavit+France+aan
Nieuws

Activisten klagen Denkavit France aan

Dierenactivistenclub L214 klaagt Denkavit France aan na heimelijke video-opnames op de onderzoekslocatie in Montreuil-Bellay.

Op de beelden, die volgens verschillende Franse media in februari 2022 zijn gemaakt, is te zien dat enkele dieren hardhandig worden behandeld. Op andere beelden, die 's nachts gemaakt lijken te zijn, is te zien dat enkele kalveren lijden aan longontsteking. Er worden driehonderd kalveren gehouden op de onderzoekslocatie van Denkavit in Frankrijk.

Denkavit laat weten dat ze slachtoffer is geworden van een inbraak. De inbraak is volgens het bedrijf gericht op het beschadigen van het imago van Denkavit en de kalverhouderij in het algemeen. Op de website schrijft het bedrijf: 'Deze opnames zijn illegaal verkregen en absoluut niet representatief voor de wijze waarop wij als Denkavit met onze dieren omgaan en waar wij als Denkavit voor staan. Wij zijn geschrokken van de beelden die gewelddadig en ongepast gedrag laten zien jegens de kalveren.'

Het bedrijf is gestart met een analyse van de feitelijke gebeurtenissen over de totstandkoming van de beelden en de betrokken medewerkers. Op basis daarvan zal het bedrijf conclusies trekken en gepaste maatregelen treffen om zeker te stellen dat op respectvolle wijze met de dieren wordt omgegaan.

Denkavit benadrukt dat het bedrijf staat voor een respectvolle omgang met dieren. "Daarbij dragen wij zorg voor elk individueel dier middels de juiste verzorging en voeding, die gericht zijn op het ondersteunen van een goed welzijn en ontwikkeling van het dier."

L214, opgericht in 2003, is een Frans collectief van activisten dat door middel van het maken en publiceren van video's de werkwijze van de veehouderij aan de kaak wil stellen. Het collectief wil dat er sancties worden genomen tegen Denkavit France.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer