Veel+belangstelling+voor+regiobijeenkomsten+energie
Nieuws

Veel belangstelling voor regiobijeenkomsten energie

Met ruim negentig kalverhouders in de regio Midden zijn de regiobijeenkomsten over het thema energie donderdagavond 21 april afgesloten. Totaal zijn de vier bijeenkomsten door 230 kalverhouders bezocht.

Tijdens de avonden is duidelijk geworden dat zonne-energie voor kleinverbruikers nog steeds zeer interessant is. Ongeveer 80 procent van de kalverbedrijven valt onder deze categorie. Anders dan de grootgebruikers (meer dan 80 Ampère) kunnen kleinverbruikers zonder beperking energie terugleveren.

Daarnaast kan het volgens energieadviseur Willem Buiter interessant zijn om energie te kopen en verkopen via de beurs, zoals op het onafhankelijke handelsplatform EPEX. Gebruikers zitten dan niet vast aan lange termijnafspraken waardoor ondernemers langdurig te veel betalen of te weinig krijgen voor respectievelijk hun ingekochte en geleverde stroom.

De firma’s Loohuis (regio Oost) en Verberk (regio’s Noord/Midden/Zuid) lieten zien op welke praktische manieren er energie bespaard en gewonnen kan worden op de kalverbedrijven.

De presentaties van de sprekers zijn hieronder te downloaden:

Energieadviseur Willem Buiter

Verberk Kalverstal Automatisering

Loohuis Agro Neutraal



Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    22° / 11°
    20 %
  • Maandag
    20° / 11°
    45 %
  • Dinsdag
    23° / 11°
    20 %
Meer weer