22+studenten+ronden+cursus+kalverhouderij+af
Nieuws

22 studenten ronden cursus kalverhouderij af

Na het afronden van het praktijkexamen en het inleveren van een vlog - waarin ze de passie voor kalveren laten blijken - krijgen deze week 22 Aeres-studenten hun kalverhouderijcertificaat.

Op het Aeres MBO Barneveld wordt tweemaal per jaar het keuzedeel specialisatie kalverhouderij aangeboden. In de bijbehorende cursus volgen studenten twaalf dagdelen waarbij zij onder andere kalverbedrijven bezoeken en te gast zijn bij allerlei periferiebedrijven in de sector van slachterij, veevoerfabriek tot veearts. Hierbij wordt elke ochtend een ander onderwerp besproken waarbij specialisten van bedrijven betrokken zijn.

Het afsluitende examen is eind november 2020 afgenomen op het kalverbedrijf van Nelis Jan Bos in Barneveld. De kalveren zijn op dat moment 27 weken oud en staan op contract bij VanDrie Group en G. van Beek en zn. Tijdens het praktijkexamen zijn er vragen gesteld over klimaat, huisvesting, voeding, gezondheid en classificatie. De firma G. van Beek en zn stelde een kalfsrollande beschikbaar voor de student die het koppel het best beoordeelde op gewicht, kleur en classificatie (165 kg, kleur 5,6, classificatie R0). Teus Huisman was de gelukkige winnaar.

Studenten (mbo/hbo) of werknemers in de periferie van de kalverhouderij die interesse hebben in scholing, kunnen zich melden bij Henriette Rozendaal van Aeres Barneveld via h.rozendaal@aeres.nl.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer