VanDrie+Group+neemt+meerderheidsbelang+in+Gosschalk
Nieuws

VanDrie Group neemt meerderheidsbelang in Gosschalk

VanDrie Group heeft een meerderheidsbelang verworven in Exportslachterij J. Gosschalk en Zn uit Epe. Beide bedrijven hebben hiervoor een intentieverklaring ondertekend die ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Begin januari 2023 gingen al geruchten dat beide familiebedrijven gesprekken voerden. De langdurige sluiting van Gosschalk in 2021 heeft het bedrijf veel geld gekost. Wegens ernstige dierenwelzijnsovertredingen werd het bedrijf onder verscherpt toezicht van de NVWA geplaatst. Gedurende twee maanden mocht het bedrijf niet slachten. Een van de aanpassingen die hieruit is voortgevloeid, is dat de slachtcapaciteit aanzienlijk is verlaagd.

Exportslachterij Gosschalk uit Epe verwerkt rund- en varkensvlees en heeft over 2022 een omzet van 200 miljoen euro gerealiseerd. Na Ameco is dit de tweede runderslachterij die VanDrie Group overneemt. De kalverintegratie uit Mijdrecht produceert kalfs- en rundvlees, (kalver)voeders en zuivelgrondstoffen en heeft een omzet van 2,75 miljard euro

Beide ondernemingen treffen elkaar in een lange familiegeschiedenis. In een verklaring laten de bedrijven weten uit te zien naar een succesvolle samenwerking en integratie op basis van dezelfde familiewaarden en een gedeelde visie op de markt.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer