Nuka%2Dnotering+Vee%26Logistiek+aangepast
Nieuws

Nuka-notering Vee&Logistiek aangepast

Vee&Logistiek Nederland heeft de noteringen voor jonge kalveren aangepast. De prijs die vanaf nu gehanteerd wordt is de prijs waarvoor kalveren op verzamelcentra worden ingekocht. Deze notering ligt ongeveer 20 euro hoger dan de huidige notering.

Voorheen publiceerde Vee&Logistiek Nederland de prijzen 'af melkveehouder'. Omdat dit geen marktprijs is en deze notering daarom voor verwarring zorgt, hanteert de veehandelsorganisatie de nieuwe notering. Dit is dus een notering inclusief commissie en transport dat door de veehandelaar verzorgd wordt.

De aanpassing wordt overgenomen door de kalvermarkten van Purmerend, Leeuwarden en Doetinchem. Bij alle partijen zijn de aanpassingen ingegaan per 1 januari 2023.

Dekalverhouder.nl blijft in zijn marktberichten de prijs hanteren waarvoor de jonge kalveren op het kalverbedrijf geleverd worden. Daar zitten dus ook de kosten in van het verzamelcentrum en het transport van de dieren naar de kalverhouder.

Dekalverhouder.nl noteert daarbij de twee meest voorkomende categorieën: die van koppels zwartbonte kalveren met een gemiddeld koppelgewicht van 43-47 kg en de categorie met koppels zwartbonte kalveren van 50+ kg.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer