Calf+Expertise+Centre+van+start+in+Barneveld
Nieuws

Calf Expertise Centre van start in Barneveld

Op 1 september 2022 start het Calf Expertise Centre (CEC) in Barneveld haar activiteiten. In het CEC werken brancheorganisaties, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen in de kalversector samen.

Via het CEC wordt kennis en expertise van het onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven gebundeld en ingezet. In gezamenlijkheid worden uitdagingen en problemen van de kalversector opgepakt. Het CEC heeft een landelijke functie en faciliteert en stimuleert de uitvoering van de activiteiten op een projectmatige wijze. De focus ligt op de regio’s waar de kalversector geconcentreerd is.

Inhoudelijk liggen de aandachtsgebieden op milieu, mest en ammoniak. Prioriteiten zijn emissievraagstukken, emissiereductie en het bieden van toekomstperspectief in een ruimtelijk gebiedsgerichte aanpak. Maar ook zal het centrum werken aan het verbinden en versterken van initiatieven en organisaties in de kalversector. Het CEC functioneert zodoende als een kennisloket en stimuleert en coördineert praktijkonderzoek, innovatie en kennisoverdracht.

Er wordt actief samengewerkt met bestaande initiatieven, zoals de Taskforce Toekomstbestendige stallen Brabant, het Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij (PEV), Regiodeal Foodvalley (RV), de kennismakelaar kalverhouderij, LTO, de Innovatiemakelaar kalverhouderij, het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley en het IRAS. De komende periode zal gewerkt worden aan verdere uitbouw van participanten.

Het realiseren van een expertisecentrum voor kalveren is een aanbeveling uit het Plan van Aanpak Kalverhouderij, dat in december 2021 aan diverse partijen is gepresenteerd die betrokken zijn bij de kalversector in de regio Foodvalley. Het CEC is gevestigd bij onderwijsinstelling Aeres in Barneveld, waar ook het Poultry Expertise Centre is ondergebracht. Eltjo Bethlehem gaat vanaf 1 september 2022 als businessmanager van het CEC fungeren. Hij was de afgelopen negen jaar businessmanager van het Poultry Expertise Centre.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    17° / 14°
    75 %
  • Zaterdag
    19° / 13°
    50 %
  • Zondag
    21° / 11°
    30 %
Meer weer