Na+intensief+overleg+toch+naar+Remkes
Nieuws

Na intensief overleg toch naar Remkes

Tot dinsdagavond laat is er met het kabinet overlegd over de agenda van het gesprek dat woensdag plaatsvindt tussen de landbouwpartijen en het kabinet onder leiding van bemiddelaar Johan Remkes.

Kabinet en landbouworganisaties lijken daarbij voldoende overeenstemming te hebben bereikt om met elkaar om tafel te gaan.

Onlangs hebben de landbouworganisaties een uitnodiging ontvangen van Remkes voor een tweede gesprek. Hierin zou 'het huiswerk' van het kabinet na aanleiding van het eerste gesprek centraal staan.

Met alle landbouworganisaties is afgesproken dat het gesprek alleen door kan gaan als het gaat over oplossingen voor de vier ingebrachte cruciale punten, te weten: geen vervroegd tijdspad naar 2030, weg van de kritische depositiewaarden (KDW) , inzet op innovatie en een versnelde oplossing voor PAS-melders.

Het kabinet heeft nu laten weten dat het gesprek over die onderwerpen kan gaan. Volgens LTO Nederland zijn er voldoende aanknopingspunten om te praten. Als er niet over de cruciale punten gepraat wordt, zal het gesprek kort duren, laat een woordvoerder van LTO weten. Agractie spreekt over het 'voldoen aan onze voorwaarden' zodat er 'een constructief gesprek' gevoerd kan worden.

Bemiddelaar Remkes heeft de boerenorganisaties uitgenodigd die ook voor het eerste gesprek zijn gevraagd. Alle acht partijen zullen aanschuiven. Bij het gesprek op woensdag zullen ook premier Mark Rutte en de landbouwministers Henk Staghouwer en Christianne van der Wal aanwezig zijn.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    19° / 13°
    50 %
  • Zondag
    21° / 11°
    30 %
  • Maandag
    19° / 10°
    20 %
Meer weer