Markt%3A+zorgen+om+duur+voerpakket
Nieuws

Markt: zorgen om duur voerpakket

Hoewel kalverhouders en slachterijen blij zijn met de hoge vleesprijzen, kijken ze met zorgen naar de toenemende kosten voor het voerpakket.

De blanke kalveren zijn deze week gelijk gebleven in prijs, maar het sentiment in de markt en de kalfsvleesconsumerende landen is niet slecht. Of de 6 euro per kg gehaald wordt richting Pasen is de vraag, maar een kleine plus op de huidige notering wordt nog verwacht.

Contractgevers maken zich wel zorgen om de zuivelgrondstoffen die in prijs omhoog schieten. De notering van de zuivelpoeders lijkt geen grens te kennen. Het poederpakket voor blanke kalveren is in een jaar tijd met ongeveer 80 cent per kg karkas duurder geworden.

Kostprijsvoorspellingen van koppels die op dit moment gehouden worden, komen al boven de 6 euro per kg. Richting de slachterijen ligt er een grote opgave om een hoog prijsniveau voor blanke kalveren de komende maanden waar te blijven maken.

De markt voor rosékalveren is in balans, ondanks dat de laatste TVL-periode ten einde is. Er worden de komende week niet meer koppels aangeboden dan de afgelopen weken. Jong rosé zit op een niveau van 5,00 tot 5,07 euro per kg. Oud rosé op 5,05 tot 5,10 euro per kg. Starters blijven gelijk op een niveau van 313 euro per stuk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer