LTO+Nederland+wil+met+brede+werkgroep+front+vormen+naar+overheid
Nieuws

LTO Nederland wil met brede werkgroep front vormen naar overheid

LTO Nederland wil met het opzetten van een brede werkgroep één gesloten agrarisch front vormen richting landelijke en provinciale overheden om uit de stikstofimpasse te komen.

Naast de LTO-vakgroepen moeten daarin alle andere partijen uit de primaire agrarische sector vertegenwoordigd zijn, maar ook alle groepen die de afgelopen tijd hun stem hebben laten horen. Deze groep moet onder leiding van een onafhankelijke voorzitter aan de slag om partijen bij elkaar te brengen. Volgens LTO-voorzitter Marc Calon is dit nodig om samen met het ministerie van LNV en de provincies tot overeenstemming te komen tot werkbare en toekomstbestendige oplossingen voor de agrarische sector.

Of het opzetten van de brede werkgroep onder regie van LTO Nederland lukt, is de vraag. Het bericht van LTO Nederland komt na een publicatie van Farmers Defence Force (FDF) waarin de actiegroep stelt dat FDF de regie neemt in het opzetten van een collectief met een zo groot mogelijke achterban. Beide partijen (FDF en LTO) hebben deze week met minister Schouten gesproken. Volgens LTO Nederland heeft de minister daarbij nadrukkelijk aangedrongen op betrokkenheid van LTO Nederland als grootste belangenbehartiger in het stikstofdebat.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    22° / 12°
    50 %
Meer weer