Vion+bouwt+slachterij+om+naar+fabriek+voor+vleesvervangers
Nieuws

Vion bouwt slachterij om naar fabriek voor vleesvervangers

Vion bouwt de twee jaar geleden geopende locatie in Leeuwarden om naar een fabriek voor de productie van vleesvervangers.

De ombouw is frappant omdat de locatie pas in 2017 is geopend. Volgens directeur Ronald Lotgerink is de vleesverwerkingscapaciteit in Nederland de afgelopen twee jaar fors toegenomen en het aanbod rundvee door invoering van fosfaatrechten lager. Het is voor Vion daarom een strategische keuze om te investeren in een fabriek voor plantaardige producten in Leeuwarden.

Vion blijft de activiteiten op andere Vion-locaties voortzetten en zal akkerbouwers verwelkomen als nieuwe leveranciers voor de plantaardige productielijn. De vraag naar vleesvervangers neemt toe, ervaart Vion. Behalve in Nederland en Duitsland, de thuismarkten van Vion, groeit deze markt ook in andere delen van Europa, zoals het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk.

Omdat de fabriek nog relatief nieuw is, is deze ook goed te gebruiken voor het installeren van productielijnen voor vleesvervangers. Daarnaast zal Vion investeren in extra vriescapaciteit en opslagruimte. De nieuwe plannen hebben geen gevolgen voor het personeel.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    19° / 13°
    70 %
  • Zaterdag
    18° / 13°
    40 %
Meer weer