Brabant+houdt+vast+aan+streng+veehouderijbeleid
Nieuws

Brabant houdt vast aan streng veehouderijbeleid

De nieuwe coalitie van Noord-Brabant heeft haar bestuursakkoord gepresenteerd. De coalitiepartijen houden vast aan het strenge veehouderijbeleid.

VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA zetten de koers van de oude coalitie voort op het gebied van veehouderij. Met name CDA laat hierbij boeren in de steek. In het verkiezingsprogramma van de partij stond dat de aangescherpte eisen van juli 2017 herzien zouden worden met specifieke aandacht voor onrealistische deadlines, zoals nieuwe stallen die nog niet ontwikkeld en goedgekeurd zijn.

De aanvullende afspraken op de eisen van 2017 - die de coalitie vandaag presenteerde samen met het bestuursakkoord - zijn daarbij slechts een doekje voor het bloeden. Kalverhouders met stallen ouder dan twintig jaar krijgen een half jaar uitstel om een nieuwe vergunning in te dienen waarbij de ammoniakemissie met de helft wordt teruggebracht. Omdat er in de eerste helft van 2020 nog steeds geen andere systemen zullen zijn dan luchtwassers, is dit de enige toepasbare optie voor kalverhouders.

Wel lijkt het bestuursakkoord openingen te bieden voor uitzonderingen wanneer de gevraagde ammoniaktechnieken niet voorhanden te zijn. Of die uitzonderingen ook echt toegestaan zullen worden, moet blijken. Details zijn momenteel nog onduidelijk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer