Sopraco+start+maandag+activiteiten+weer+op
Nieuws

Sopraco start maandag activiteiten weer op

Sopraco start maandag 18 juni 2018 weer met slachtactiviteiten.

De Raad van State schorst de beslissing van landbouwminister Denis Ducarme om het slachthuis in het Belgische Geel te sluiten. De minister kwam eind mei tot zijn besluit op advies van het voedselagentschap FAVV dat vond dat ondanks herhaaldelijk verzoek de hygiëne niet verbeterd was.

Sopraco heeft deze beslissing met succes aangevochten. De uitbaters van het slachthuis wezen de rechters er op miljoenen te hebben geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur en onderhoud. Ook zou de minister met zijn besluit tegen een positief advies van de beroepscommissie van FAVV zijn ingegaan om de sluiting op te schorten.

Volgens het rechtscollege heeft de minister niet goed genoeg gemotiveerd waarom het positief advies van de beroepscommissie van het FAVV niet gevolgd kon worden en ook niet waarom de genomen maatregelen van het slachthuis onvoldoende waren om de intrekking van de erkenning te schorsen.

Directeur Peter van Verherstraeten laat weten opgelucht en blij te zijn weer opnieuw aan de slag te kunnen. "We hebben bijzonder veel steun gekregen van onze medewerkers en onze trouwe klanten. Daar zijn we dankbaar voor. We gaan er opnieuw 100 procent tegenaan."

Sopraco slacht dagelijks 1.400 dieren, zowel vleeskalveren, runderen als varkens.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
  • Zaterdag
    22° / 10°
    10 %
Meer weer