Luchtkussen+als+dak+van+ros%26eacute%3Bstal
Nieuws

Luchtkussen als dak van roséstal

Op het bedrijf van de familie Fluitman in Radewijk (Ov) heeft ID Agro een innovatieve dakconstructie gemaakt voor een nieuwe stal met zeshonderd rosékalveren.

Bijzonder aan het dak is dat het gevormd wordt door twee afzonderlijke dakmembranen waartussen lucht geblazen wordt. Door dit luchtkussen krijgt het dak een opvallende bolling terwijl de stal van binnen een zadelkapvorm heeft.

De buitenzijde van het dak heeft een zwart uiterlijk, desondanks is het in de stal onverwacht helder. De binnenzijde van het dak bestaat uit een wit transparant membraan. De combinatie van beide onderdelen en het luchtpakket dat er tussen wordt geblazen, zorgt er voor dat het dak lichtdoorlatend is en isoleert.

Deze techniek wordt in de agrarische sector zelden toegepast en is voor de vleeskalverhouderij uniek. Leverancier ID Agro is blij dat het naast de serrestal voor melkvee nu ook de huisvesting van vleeskalveren kan voorzien van puur daglicht.

De twee identieke afdelingen zijn beide 50 meter lang en 16 meter breed. De stal is daarnaast geheel onderkelderd en de helft van de roosters in elk hok is voorzien van rubber. Door het donkere uiterlijk past de stal mooi in het landschap maar is er in de stal toch volledig daglicht.

Open Dag
Vrijdag 8 april wordt er van 10.00 – 16.00 uur een open dag georganiseerd:
Familie Fluitman
Radewijkerweg 35, Radewijk

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
  • Donderdag
    18° / 8°
    5 %
Meer weer