Weipoeder+gaat+mee+in+marktsentiment+melkpoeder
Nieuws

Weipoeder gaat mee in marktsentiment melkpoeder

De notering van melkpoeder is sinds november 2018 met een flinke opmars bezig. Weipoeder wordt in dit marktsentiment meegezogen naar hogere niveaus.

In ruim twee maanden tijd is de notering van melkpoeder gestegen van 135 naar 168 euro per 100 kg. Er is veel vraag naar dit product vanuit Azië. Ondanks dat de situatie op de markt van weipoeder niet wezenlijk is veranderd, gaat de weipoedernotering mee in dit sentiment: van 72 euro per 100 kg op 7 november naar 86 euro deze week.

De stijging zou nog wel eens een tijdje kunnen doorgaan. De hoeveelheid melkpoeder die de Europese Unie in interventie heeft, is nagenoeg op. Na de tender van de deze week resteert er nog maar 3.600 ton in voorraad: een fractie van de 380.000 ton die de Europese Unie in voorraad heeft gehad.

De melkpoeder is door handelaren opgekocht en wordt in een stijgende markt geleidelijk verkocht. Nu de voorraad weg is, is ook de emotie uit de markt en bepaalt de toenemende vraag naar welk niveau de melkpoeder gaat. De weipoeder zal volgen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    20° / 12°
    60 %
Meer weer