Vrijstelling+fosfaatrechten+vleesvee%3A+aanmelden+tot+6+november
Nieuws

Vrijstelling fosfaatrechten vleesvee: aanmelden tot 6 november

Vanaf 24 oktober tot uiterlijk 6 november 2018 kunnen zoogkoeienhouders die fosfaatrechten hebben gekregen en gebruik willen maken van de vrijstellingsregeling voor het fosfaatrechtenstelsel, zich melden bij RVO.nl.

Meldingen die na deze datum worden ingediend, worden nog wel door RVO.nl in behandeling genomen, maar er is dan geen garantie dat deze voor 31 december 2018 zijn verwerkt.

Zoogkoeienhouders die geen fosfaatrechten hebben gekregen, en daarom geen afstand hoeven te doen van deze rechten, hebben tot 1 december de tijd om deelname aan de vrijstellingsregeling voor dit jaar kenbaar te maken.

De bedrijven die in aanmerking willen komen voor de vrijstellingsregeling moeten aantonen dat vrouwelijke runderen niet bij melkveebedrijven terechtkomen. Het bedrijf dat vrijgesteld wordt voor het fosfaatrechtenstelsel is hiervoor verantwoordelijk.

In het jaar waarvoor de vrijstelling geldt, mogen deze bedrijven geen melk-, kalfkoeien of jongvee houden voor de melkveehouderij . In- of uitscharen mag alleen bij bedrijven die ook gebruikmaken van de vrijstellingsregeling.

LTO-voorman vleesveehouderij Wouter Hartendorf roept vleesveehouders op goed over deze mogelijkheid na te denken en zo nodig, snel actie te ondernemen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer