%26lsquo%3BVerboden+toegang%26rsquo%3B+bord+met+vriendelijke+tekst
Nieuws

‘Verboden toegang’ bord met vriendelijke tekst

VVK heeft een ‘Verboden Toegang’-bord ontwikkeld. Dit bord bevat niet alleen de woorden ‘Verboden Toegang’ maar legt ook op een vriendelijke manier uit wat er op het bedrijf gebeurt.

Het bord bevat de tekst: ‘In deze kalverhouderij verzorgen wij met passie en trots onze dieren. Wilt u meer weten over onze kalversector? Scan dan deze QR-code.’ De tekst wordt gevolgd door de woorden ‘ Verboden Toegang’. Wanneer de QR-code met de mobiele telefoon wordt gescand start het filmpje Koe, Kaas & Kalf. Hierin wordt uitgelegd wat de duurzame aspecten zijn van de kalverhouderij.

Het bord is te bestellen bij VVK via info@dekalverhouder.nl en kost 10 euro per stuk. Het bord is 42 bij 29,7 centimeter (A3). Vermeld bij de bestelling je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Nadat er voldoende aanmeldingen zijn, worden de borden besteld. De verwachting is dat ze eind januari 2020 geleverd worden.

Met het plaatsen van een ‘Verboden Toegang’-bord op de erfgrens, geef je als eigenaar aan dat het terrein privébezit is en dat het niet mag worden betreden zonder toestemming. Betreedt iemand het terrein en kan hij of zij niet aantonen bevoegd te zijn het terrein te betreden, dan maakt diegene inbreuk op het eigendomsrecht van de grondbezitter en is diegene strafbaar. Met een Verboden Toegang bord staat een veehouder juridisch sterker wanneer er zich onbevoegden op het terrein begeven.

Het omheinen van een terrein is wel bepalend bij het plaatsen van een bord met ‘Verboden Toegang’. Een veehouder die het bord lukraak op bijvoorbeeld een erfboom plaatst terwijl niet duidelijk is waar de exacte grens van het eigendom zich bevindt, ondermijnt de wettelijke bescherming die het bord biedt. Het is de combinatie van bord en uiterlijke uitvoering van de erfgrens die bepalen dat de bezoeker zich volgens de wet op het terrein van een ander begeeft.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer