Veetransporteur+Poll+neemt+Spelt+over
Nieuws

Veetransporteur Poll neemt Spelt over

Per 1 februari 2023 heeft Gebr. Poll uit Schalkhaar (Ov) het veetransportbedrijf van Dick Spelt uit Lunteren (Gld) overgenomen.

Dick Spelt (69) stopt met zijn bedrijf omdat er geen opvolging is. Drie van de vier vrachtwagens worden overgenomen door Gebr. Poll. De vierde wagen houdt Spelt zelf zodat hij op verzoek nog kalveren kan transporteren.

Met de drie extra vrachtwagens is het wagenpark van Gebr. Poll gegroeid naar twaalf. Daarnaast heeft het bedrijf nog twee vrachtwagens voor het vervoer van stukgoed. Arno Poll laat weten dat de drie extra veewagens een mooie aanvulling zijn op het bestaande wagenpark. “Hierdoor kunnen we de planning technisch beter in elkaar passen en zijn we flexibeler.”

Spelt is blij dat zijn chauffeurs hun werk kunnen blijven voortzetten. Wel zal hij het contact met de boeren missen. Dat is ook de reden waarom hij één veewagen uit de deal heeft gehouden. “Anders dan met het rijden van stukgoed, heb je met het rijden van vee veel contact met boeren en slachterijmedewerkers. Het is een sociaal netwerk. Dat kan ik nog niet loslaten.”

Spelt is op zijn vijftiende gestart in het veetransportbedrijf van zijn vader als bijrijder. Op zijn achttiende kreeg hij zijn eerste vrachtwagen. In 2011 had Spelt zeven veewagens waaronder twee voor het transport van pluimvee. De laatste jaren heeft hij zich alleen nog geconcentreerd op het transport van kalveren.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer