Veel+belangstelling+voor+demonstraties+welzijnsvloeren
Nieuws

Veel belangstelling voor demonstraties welzijnsvloeren

Op de VVK-bijeenkomsten in Barneveld (Midden) en Holthone (Noord) hebben ruim honderdvijftig kalverhouders zich op de hoogte gesteld van het laatste nieuws en de subsidieregeling over de welzijnsvloeren.

De bijeenkomsten worden gehouden op kalverbedrijven waar leveranciers uitleg geven over hun welzijnsvloeren. Kalverhouders kunnen de vloeren zowel buiten de stal - waar vloerelementen zijn neergelegd - als binnen in de stal bezichtigen, waar de vloeren enkele jaren onder praktijkomstandigheden in gebruik zijn.

Een vertegenwoordiger van de LTO-vakgroep Kalverhouderij licht de aanstaande subsidieregeling toe. Dierenarts Teus Kreuger vertelt over de resultaten van het welzijnsonderzoek dat vorig jaar is afgerond en geeft uitleg over het voorkomen van poot- en klauwaandoeningen.

Volgende week dinsdag 29 mei en woensdag 30 mei worden de laatste twee bijeenkomsten gehouden in Overdinkel (Oost) en Asten (Zuid). De studieavonden beginnen om 19.30 uur. Meer informatie over deze bijeenkomsten vindt u onder het kopje Agenda.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer