Veehandelaar+verdacht+van+illegaal+antibioticagebruik
Nieuws

Veehandelaar verdacht van illegaal antibioticagebruik

Rechercheurs van de Inlichtingen- en Opsporingsdienst hebben in samenwerking met opsporingsambtenaren van NVWA de administratie en een hoeveelheid antibiotica in beslag genomen bij een veehandelaar in Noord-Nederland.

Dat gebeurde tijdens de doorzoeking van meerdere bedrijfslocaties. De veehandelaar wordt ervan verdacht kalveren illegaal met antibiotica te behandelen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De veehandelaar wordt ervan verdacht de kalveren zonder tussenkomst van een dierenarts te hebben behandeld. Daarnaast is van deze behandeling ook geen melding gemaakt in het logboek.

De veehandelaar betreft vermoedelijk een tussenhandelaar. Zijn kalveren worden eerst enige tijd elders geplaatst voordat ze worden geslacht. Hierdoor zijn er vermoedelijk geen resten van antibiotica in de voedselketen terechtgekomen.

Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Of antibiotica bij de betrokken veehandelaar op een oneigenlijke manier werden gebruikt, is een van de vragen waar het strafrechtelijk onderzoek zich op toespitst.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    65 %
Meer weer