VanDrie+verkoopt+deel+van+aandelen+in+Bio+Energy
Nieuws

VanDrie verkoopt deel van aandelen in Bio Energy

VanDrie Group heeft een deel van zijn aandelen in de biogasinstallatie van Bio Energy uit Coevorden verkocht.

VanDrie had sinds 2021 een minderheidsbelang in het bedrijf. Het Zwitsers bedrijf VARO heeft nu 80 procent van de aandelen gekocht. De familie Jacobs - oprichters van Bio Energy Coevorden - behoudt 15 procent en VanDrie Group vijf procent.

Bio Energy heeft ambitieuze plannen om te voldoen aan de toegenomen Nederlandse vraag naar groengas en andere duurzame brandstoffen en energiebronnen. Hiervoor moeten grote investeringen worden gedaan om de productie van groengas naar 100 miljoen kubieke meter per jaar te laten groeien. Door de toetreding van VARO is dit mogelijk.

Bij deze Zwitsers brandstof- en energiebedrijf werken ruim tweeduizend mensen. Het bedrijf handelt sinds 2012 in zowel traditionele brandstoffen als in nieuwe biobrandstoffen en zet deze af in veel landen, waaronder Nederland. Vooral de ontwikkelingen in nieuwe biobrandstoffen en duurzame energie als groengas zijn voor VARO aanleiding om de activiteiten in Nederland uit te breiden.

De nieuwe samenwerking zal midden februari 2023 van start gaan.

BEC is op het Europark in Coevorden in 2019 gestart met de productie van biogas. In totaal kan de vergister 215.000 ton mest en biomassa per jaar verwerken, wat jaarlijks 26 miljoen kuub groen gas oplevert. Het is één van de grootste biogasinstallaties van Nederland. Het biogas wordt geleverd aan het lokale gasnet van Rendo en het landelijke gasnet van de Gasunie.

Onder andere organische afvalproducten (zoals ongeboren mest en slip) die vrijkomen in de vleesverwerking bij VanDrie Group dienen als grondstof voor de productie van het biogas. VanDrie Group is sinds maart 2021 aaandeelhouder in Bio Energy.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer