VanDrie+Group+niet+meer+in+AgriNL
Nieuws

VanDrie Group niet meer in AgriNL

VanDrie Group heeft in juni 2021 het lidmaatschap in AgriNL opgezegd. Dit laat het bedrijf weten nadat er commotie is ontstaan na de advertentiecampagne van de agrarische belangenbehartiger in twee landelijke kranten en vervolgens een publicatie van een actieplan op de site van AgriNL.

Met de advertentie kunnen de leden van AgriNL (tien grote agribedrijven en LTO Nederland) nog wel leven. Over het actieplan bestaat geen consensus. Mengvoerbedrijven ForFarmers en De Heus laten weten geen lid meer te willen zijn van de agrarische belangenbehartiger. VanDrie Group zegt sinds juni het lidmaatschap op te hebben gezegd, ingaande per 2022.

In een statement zegt de integratie: "We zien namelijk dat het ontzettend lastig is om in zo’n diverse groep van bedrijven onze specifieke belangen te behartigen. De verbondenheid in de kalversector, tussen kalverhouders en integraties, is altijd heel erg sterk geweest. Eensgezinde belangenbehartiging en samenwerking blijven ook nu van groot belang. De VanDrie Group blijft daarom vanzelfsprekend in gesprek met derden om een duurzame, gewaardeerde veehouderij te realiseren."

VanDrie Group ondersteunt wel de denklijn van AgriNL voor een specifieke gebiedsgerichte aanpak van de stikstofproblematiek in plaats van het nemen van generieke maatregelen. In Brabant en de Gelderse Vallei ziet het bedrijf veel uitdagingen. "Boeren die willen stoppen moeten de juiste ondersteuning krijgen en boeren die door willen gaan moeten dat op een duurzame, maatschappelijke inpasbare wijze kunnen doen; dat is onze inzet. Geen generieke opkoop maar maatwerk en focus op innovatie."

LTO Nederland laat weten dat het actieplan niet past in de LTO-visie en beraadt zich op zijn toekomst binnen AgriNL. Wel wil LTO Nederland samen blijven werken met bedrijven in de periferie.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer