VanDrie+Group%3A+energie+zetten+op+transitie
Nieuws

VanDrie Group: energie zetten op transitie

VanDrie Group laat weten kennis genomen te hebben van de uitzending van Zembla over de Nederlandse kalverhouderij. Ondanks meerdere verzoeken van de programmamakers heeft VanDrie Group bewust gekozen om niet aan het programma mee te werken.

“Wij zien dat de sector voor een grote transitie staat. Met het sectorplan ‘Versnelling van de Verduurzaming van de Kalverhouderij’ en de stikstofcrisis komen er veel uitdagingen op ons af. Wij vinden het belangrijker om hier met samenwerkingspartners aan te werken en daar onze energie op in te zetten.”

VanDrie Group betreurt de negatieve framing in de uitzending van Zembla. “Van kalverhouder, medewerker, handelaar, leverancier tot afnemer wordt elke dag keihard gewerkt om dierenwelzijn, diergezondheid en voedselveiligheid te borgen. Dit doen we uiteindelijk voor één doel: het afleveren van veilig kalfsvlees en veilige kalvervoeders die overal gewaardeerd worden. De samenwerking in de gehele keten is daarbij van essentieel belang.”

De afgelopen jaren zijn er volgens de integratie belangrijke resultaten geboekt op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid en voedselveiligheid. “We hebben daarmee laten zien dat we de feedback vanuit onze klanten, de maatschappij, media en NGO’s serieus nemen. Dat zullen we blijven doen. De ontwikkeling van onze keten is nooit klaar. Wij blijven innoveren. Dat is immers de kracht van onze keten.”

Een belangrijke rol voor de transitie is daarbij weggelegd voor de Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) waarin de Nederlandse kalversector samenwerkt. “Samen moeten we aan de slag om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden. Uitdagingen die er uiteindelijk voor zorgen dat de Nederlandse kalverhouderij nog verder verduurzaamt en nóg verder voorop loopt dan andere productielanden.”

VanDrie Group vraagt daarbij nadrukkelijk de steun van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). “De Nederlandse kalverhouderij staat voor grote investeringen. Een structurele transitie naar een duurzame houderij verdient ondersteuning opdat in de gehele keten een goed verdienmodel behouden blijft.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer