VanDrie%3A+%26lsquo%3BChina+grootste+markt+buiten+Europa%26rsquo%3B
Nieuws

VanDrie: ‘China grootste markt buiten Europa’

China wordt de grootste afzetmarkt buiten Europa, voorspelt Henny Swinkels van VanDrie Group.

Swinkels doet deze uitspraak dit weekend in Het Financieel Dagblad. In 2021 zal de verkoop 20 tot 30 miljoen euro per jaar bedragen, denkt hij. Als de Chinese inspecties aan de Nederlandse bedrijven van VanDrie Group positief zijn afgerond, zal eerst het regulier kalfsvlees verkocht worden. Later volgen bijproducten uit het vijfde kwartier zoals organen en poten.

In het dagbladartikel gaat Swinkels ook in op de uitbraak van dierziekten. Hij merkt op dat de export flink kan dalen als ergens varkenspest uitbreekt of BSE of MKZ opduikt. “Dan gaan hele regio’s op slot, soms ook hele landen.” In Europees verband mag hier meer aandacht voor zijn, vindt hij. “Dát is het grootste risico voor VanDrie. En daar kun je je niet voor verzekeren. Als exporteur van vlees moet je daarom grote financiële reserves aanleggen.”

Ondanks dat de jaarcijfers over 2017 nog niet gepubliceerd zijn, verwacht Swinkels dat de omzet over dat jaar licht is gedaald en de winst stabiel. Over 2016 boekte het bedrijf een winst van 109 miljoen euro.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
Meer weer