VVK+steunt+acties+op+1+oktober
Nieuws

VVK steunt acties op 1 oktober

De Vereniging van Kalverhouders steunt de acties op 1 oktober. "Boeren en tuinders zijn het zat dat ze steeds in een hoek worden weggezet", zegt Hans Luijerink, voorzitter van de Vereniging van Kalverhouders (VVK).

Hij hoopt dat de actie een duidelijk statement wordt naar politici dat de maat vol is. “Er wordt zo makkelijk gesproken over krimp en halvering van de sector, alsof de mensen die dat zeggen in de supermarkt staan en lukraak een keuze uit het schap maken. Het gaat hier wel om familiebedrijven die de laatste jaren al grote stappen gezet hebben op het gebied van emissiereductie, antibioticareductie, dierenwelzijn, enzovoort.”

Boeren en tuinders maken voedsel voor heel veel mensen. "In Nederland gebeurt dat ook nog eens op een zeer hoog niveau dat in geen enkele ander land wordt behaald. Hier mogen boeren trots op zijn en dat mogen anderen weten.” Wel hoopt Luijerink dat de acties ordelijk verlopen. Het imago van boeren en tuinders kan immers zo te grabbel gegooid worden. “Ik kan me voorstellen dat andere partijen boeren uitdagen op deze dag. Daar moeten we niet in meegaan. We moeten er voor zorgen dat we na deze dag nog meer medestanders hebben. Dat kan als we de actie netjes laten verlopen.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer