Tariefsverhoging+Rendac+onacceptabel
Nieuws

Tariefsverhoging Rendac onacceptabel

Rendac heeft voor 2019 de tarieven met gemiddeld 23,8 procent verhoogd. LTO Nederland, POV, NVP en NMV vinden deze tariefsverhoging onacceptabel.

De tarieven worden al jaren stelselmatig verhoogd, nu met een percentage dat niet meer als reëel kan worden gezien, stelt LTO Nederland. In twee jaar tijd zijn verwerkingstarieven bijna verdubbeld.

De aanleiding voor deze tariefsverhoging is dat de resultaten van Rendac met betrekking tot de destructieactiviteiten over 2017 een fors verlies laten zien. Dit verlies wordt verrekend met de nieuwe tarieven. De verwachting is dat ook over 2018 een fors verlies zal worden geleden.

LTO, POV, NVP en NMV zijn tot de conclusie gekomen dat zulke extreme tariefstijgingen naar de leden niet meer zijn uit te leggen. De organisaties wijzen deze verhoging af en nemen hiervoor op geen enkele manier verantwoordelijkheid. Dit is besproken met het ministerie van LNV, dat verantwoordelijk is voor het vaststellen van de tarieven.

Er is bij het ministerie van LNV op aangedrongen om een deel van de kosten voor rekening van de overheid te laten zijn. De overheid gaat hierin echter niet mee. Aangezien de tarieven voor 2019 toch vastgesteld moesten worden, hebben de belangenbehartigers van de diverse sectoren aangegeven dat de verrekening van het tekort uit 2017 over één jaar moet plaatsvinden, in plaats de tekorten uit dat jaar over een langere periode te spreiden en het probleem daarmee verder vooruit te schuiven.

kadavercodediersoortper dier*
21rund > 1 jaar40,97
22kalf6,39
23nuka2,88

* De kosten per reguliere stop zijn 20,56 euro. Alle kosten zijn exclusief BTW.

Foto: Google

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
Meer weer