Standaard+ringschurftenting+kalveren+Pali+Group
Nieuws

Standaard ringschurftenting kalveren Pali Group

Farmaceutisch bedrijf Kernfarm en integratie Pali Group hebben gezamenlijk onderzoek gedaan naar de financiële haalbaarheid van het standaard enten van blankvleeskalveren tegen ringschurft.

Pali Group wilde weten of met een ringschurftenting het aantal gedeclasseerde huiden zou verminderen. Uit het onderzoek onder tienduizend kalveren blijkt dat het aantal gedeclasseerde huiden afneemt van 11,2 naar 0,5 procent. Voor Pali Group is dit de reden alle blankvlees kalveren in de eigen integratie standaard te gaan enten tegen ringschurft.

De kalveren in deze proef zijn eenmalig geënt met een vaccin dat sinds een jaar op de Nederlandse markt te koop is. Het betreft het vaccin Trichoben: een levend vaccin tegen de schimmel Trichophyton verrucosum. Het vaccin wordt door Kernfarm op de Nederlandse markt gebracht voor de adviesprijs van 3,87 euro per vaccinatie (vaccin plus kosten van toediening).

Het levend vaccin is de tegenhanger van het MSD-vaccin Ringvac dat tot aan de registratie van Trichoben het enige geregistreerde vaccin was tegen ringschurft bij kalveren. De integratie verwacht ook dat de enting een bijdrage levert aan het dierenwelzijn van de kalveren omdat ze minder jeuk hebben en een iets hogere groei. Ook levert de enting arbeidsbesparing op voor de kalverhouder omdat de zoönose niet meer curatief behandeld hoeft te worden.

Lees in De Kalverhouder van oktober het volledige artikel over dit onderzoek.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer