Sectorproject+Ontvangst+Kalveren+van+start
Nieuws

Sectorproject Ontvangst Kalveren van start

Op 12 maart 2019 start het project Ontvangst Kalveren. Kalverhouders en sectorpartijen gaan daarbij gezamenlijk aan de slag om de opstartperiode van nuchtere kalveren te verbeteren.

Het project richt zich op de bedrijfsprocessen ter voorbereiding op de komst van nuchtere kalveren en de eerste vier weken van de stalperiode. Via kennisdeling, het uitwisselen van succesverhalen en workshops zullen kalverhouders en erfbetreders geïnspireerd worden om samen te zoeken naar mogelijke verbeteringen.

In het geval van workshops gericht op kalverhouders die nuchtere kalveren ontvangen kan daar ook het oefenen met praktijksituaties in opgenomen zijn, zoals het opmerken van signalen in de stal, het analyseren van signalen, het maken van de juiste keuzes en het leren om protocollair te werken. Deze workshops zullen gegeven worden door professionals uit het bedrijfsleven.

De opstart van kalveren is cruciaal. Wanneer dit proces zonder noemenswaardige problemen verloopt, groeien de dieren ongestoord door, is er minder antibiotica nodig en worden er goede technische resultaten behaald.

Het project Ontvangst Kalveren is geïnitieerd door SBK (waarin de kalverketen en dierenartsen samenwerken) en wordt gesteund door het bedrijfsleven van de kalversector. De ambities zijn hoog, zegt Wim Thus, namens SBK. “Als sector willen we een volgende stap zetten in het verminderen van het antibioticagebruik en het verlagen van het sterftecijfer. Door met z’n allen hier bewust aan te werken, kunnen we resultaten boeken.”

Dinsdagmiddag 12 maart wordt een eerste aftrapbijeenkomst gehouden voor erfbetreders. Geïnteresseerde erfbetreders kunnen zich hiervoor aanmelden.

Kalverhouders kunnen zich aanmelden voor regionale workshops.

Ook wordt het project Ontvangst Kalveren besproken op de regionale LTO-bijeenkomsten die vanaf 12 maart gehouden worden.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    16° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
Meer weer