Rabobank+leent+minder+aan+boeren
Nieuws

Rabobank leent minder aan boeren

Het uitstaande krediet van Rabobank bij Nederlandse boeren en tuinders is dit decennium jaarlijks gemiddeld met 600 miljoen euro gedaald.

Dat meldt Het Financieel Dagblad. Volgens de krant is Rabobank op aandringen van De Nederlandse bank kritischer geworden over de financieringsrisico’s. Sinds 2011 daalde de agrarische kredietportefeuille van Rabobank van 6,8 naar 6,3 procent. Met een marktaandeel van 85 procent blijft de bank nog wel marktleider in de agrarische sector.

Een woordvoerder van Rabobank laat aan de krant weten dat de bank inzet op kortere looptijden van leningen en minder kijkt naar onderpand en meer naar de cashflow van een onderneming. Hoe hoger de kasstroom, hoe makkelijker een boer kan terugbetalen redeneert de bank.

In de melkveehouderij zijn de laatste jaren veel stallen gebouwd. Die sector vraagt op dit moment minder geld. Maar als melkveehouders meer grondgebonden moeten worden, zal de vraag naar krediet weer toenemen. Wel moeten boeren en tuinders minder afhankelijk worden van een bank en zelf een buffer aanhouden om twee slechte jaren te overbruggen, stelt de bank.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer